Share on: Follow on:

Til virksomheder

Hvis jeres virksomhed skal etablere sig i Norge eller skal have medarbejdere derop på opgaver, så kan BusinessBroen / Norgesprojektet vejlede jer grundigt omkring de mange praktiske forhold, I skal kende inden opstart.

Det kan f.eks. være omkring arbejdstid- og arbejdsmiljøregler (HMS), momsregistrering, skattelovgivning, registrering af medarbejdere, godkendelse af uddannelser og meget mere. Afhængig af karakteren af jeres kommende aktiviteter i Norge, skal I vælge den virksomhedstype, der passer bedst til jer. Det er vigtigt at understrege, at ligeså snart I har medarbejdere på opgaver i Norge, skal der svares norsk skat og moms af arbejdstimerne, og både virksomhed og medarbejdere skal registreres hos de relevante norske myndigheder.

Mange danske virksomheder oplever Norge som en administrativ ”regeljungle”, og vi anbefaler, at man laver et grundigt forarbejde hjemmefra, og undgår unødige stride med norske myndigheder. En typisk faldgrube kan være arbejdstidsreglerne. Det er ikke er som ”i gamle dage”, hvor danskere kunne arbejde næsten ubegrænset i Norge. Nu er det i snit en 40 timers arbejdsuge, dog med nogle muligheder for at arbejde lidt mere i kortere perioder.

Et andet eksempel er HMS kortet (”Helse Miljø og Sikkerhet”), der er pålagt alle, som arbejder på bygge- og anlægspladser, og i rengøring. HMS kortet skal bæres, så diverse myndigheder, der besøger arbejdsstedet, se hvem medarbejderen er og navnet på arbejdsgiveren. Disse kort skal helst være klar inden arbejdet startes op, og det er virksomhedens pligt at sørge for det.

 Lad BusinessBroen Erhverv rådgive dig, så du bliver klædt bedre på til etablering i Norge

Kontakt; Stein-Erik Linna på stein.erik.linna@hjoerring.dk

Har du spørgsmål, så kontakt:

Bjarne Brodersen

 

Bjarne Brodersen
bbr@ehnj.dk
Tlf.: +45 20 32 05 08

 

Helle Duus Jørgensen

 

Helle Duus Jørgensen
hdj@aalborg.dk
Tlf.: +45 25 20 15 66