Du er her: Home Arbejdskraft Til virksomheder EURES Jobmobilitet

Share on: Follow on:

EURES - din samarbejdspartner

EURES (EURopean Employment Services) er et EU jobmobilitetsnetværk bestående af ca. 1000 rådgivere, som primært er fordelt på jobcentre i EU/EØS regionen

EURES kan hjælpe virksomheder med international rekruttering og fastholdelse

Når det er svært at skaffe en specialiseret arbejdskraft i nærområdet, kan det være nødvendigt at kigge mod udlandet efter sin nye medarbejder. I EURES hjælper vi virksomheder med hele rekrutteringsprocessen, fra annoncering til ansættelse, og via et veletableret netværk, kan vi nå ud til de rette kandidater, og samtidigt markedsføre virksomheden på bedste vis. Vi vejleder om både fordele og ulemper ved ansættelse af en udenlandsk medarbejder.

Når ansættelsen er på plads, rettes fokus mod opstart og fastholdelse af den nye medarbejder. Da der ofte medfølger en ægtefælle, og måske en hel familie, er det vores erfaring, at der skal planlægges en god opstart til hele familien. Det kan være ift. netværk, bolig, jobsøgningshjælp til ægtefællen, skolegang, fritid og foreningsliv m.m. Hvis ikke hele familien falder godt til, bliver det meget sværere at fastholde medarbejderen i længere tid.

Vi kan hjælpe EU/EØS jobsøgere

I EURES vejleder vi også om de mange praktiske, juridiske og administrative forhold, som jobsøgeren bør kende til inden afrejse til et andet EU/EØS land. Det kan være forhold vedrørende skat, social sikring, arbejdsmiljø, godkendelse af uddannelse, kultur og meget andet.

Læs mere om EURES Jobmobilitetsprogrammer, der giver finansiel støtte

Har du spørgsmål, så kontakt:

Bjarne Brodersen

 

Bjarne Brodersen
bbr@ehnj.dk
Tlf.: +45 20 32 05 08

 

Helle Duus Jørgensen

 

Helle Duus Jørgensen
hdj@aalborg.dk
Tlf.: +45 25 20 15 66