Du er her: Home Nyheder Nyhedsarkiv Nordjysk satsning på Norge skaber nyt norsk-dansk samarbejde - 19. maj 2014

Share on: Follow on:

Nordjysk satsning på Norge skaber nyt norsk-dansk samarbejde - 19. maj 2014

PRESSEMEDDELELSE DEN 19.05.14

Nordjysk satsning på Norge skaber nyt norsk-dansk samarbejde

Nordjyske Stæhr Marine Engineering A/S er blevet dansk agent for norske CSD Sealing & Protecting Systems AS, der er leverandør af sikkerhedsprodukter til rør- og kabelgennemføringer. Samarbejdet er et resultat af den nordjyske satsning Nordjysk Erhvervsfremstød Norge.

-        Projektet Nordjysk Erhvervsfremstød Norge har ført til, at den maritime servicevirksomhed Stæhr Marine Engineering A/S i Frederikshavn er blevet agent i Danmark for CSD Sealing & Protecting Systems AS i Sandefjord. Den norske virksomhed har gennem tre årtier været leverandør af specialiserede sikkerhedsprodukter til rør- og kabelgennemføringer særligt inden for offshore, den maritime sektor og industrien.

-        samarbejde med, siger Jon Øyvind Hansen, adm. direktør i CSD Sealing & Protecting Systems AS.

Ejvind Schiønning er ansat konsulent i Nordjysk Erhvervsfremstød Norge, en del af BusinessBroen NORGE-NORDDANMARK, som har til formål at skabe samarbejdsrelationer mellem de nordjyske og norske virksomheder særligt inden for den maritime og industrielle branche. Bag projektet står Erhvervshus Nord, Hjørring Erhvervscenter, Brønderslev Erhverv og Turisme, Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune samt Væksthus Nordjylland. Projektet er støttet med 1,5 millioner kroner fra Vækstforum.

Palle Sørensen, project manager i Stæhr Marine Engineering A/S, ser frem til agentopgaven på det danske marked.

-        Vi er blevet agent for et produkt, som vi formentlig ikke havde fundet frem til selv, hvis det ikke havde været for det nordjyske projekt. Det er nogle meget spændende produkter, som har mange fordele i forhold til konkurrenterne. Samtidig giver det en stor konkurrencefordel, at der skal etableres et lager her i Frederikshavn, som betyder, at vi er meget fleksible og kan levere produkterne fra dag til dag, når kundernes behov opstår, siger han.

Begge firmaer opfordrer både nordjyske og norske virksomheder til at drage nytte af Nordjysk Erhvervsfremstød Norges uvildige rådgivning om samarbejdsmuligheder på tværs af Skagerak.

Ejvind Schiønning, konsulent i Nordjysk Erhvervsfremstød Norge håber, at samarbejdet kan inspirere andre nordjyske virksomheder og norske virksomheder.

-        Samarbejdet er et godt eksempel på de gode forretningsmuligheder, der ligger for både norske og nordjyske virksomheder. Den øgede samhandel giver mulighed for vækstpotentialer og jobs i vores nordjyske virksomheder, som kan drage nytte af den store vækst i særligt den norske offshorebranche, men også inden for andre brancher som det maritime område og byggeri og anlæg.

Har du spørgsmål, så kontakt:

Bjarne Brodersen

 

Bjarne Brodersen
bbr@ehnj.dk
Tlf.: +45 20 32 05 08

 

Helle Duus Jørgensen

 

Helle Duus Jørgensen
hdj@aalborg.dk
Tlf.: +45 25 20 15 66