Du er her: Home Nyheder Nyhedsarkiv Nordjyske virksomheder på jagt efter norske byggeordrer

Share on: Follow on:

Nordjyske virksomheder på jagt efter norske byggeordrer

PRESSEMEDDELELSE DEN 14.03.14

Norske underleverancer til byggesektoren var målet for ti nordjyske virksomheder, der torsdag og fredag var til business2business møder i Frederikshavn med den norske byggeentreprenør HENT AS, som i 2014 har ordrer på byggeprojekter for 7,5 milliarder kroner.

Den norske byggesektor er i kraftig vækst, og alene i 2014 foretages der bygge- og anlægsinvesteringer for 367 milliarder kroner, ifølge Byggenæringens Landsforening. Det er derfor et attraktivt marked for de nordjyske virksomheder, og torsdag og fredag var ti nordjyske virksomheder til business2business møder med den norske administrationsbaserede entreprenørvirksomhed HENT, der ikke bygger selv, men henter 75 procent ind via underleverandører. I 2014 har virksomheden allerede byggeordrer for 7,5 milliarder kroner.

En af de deltagende virksomheder var MJ-BYG fra Brønderslev, der leverer totale håndværksmæssige byggeløsninger.

-        Det er nyt for os at sende folk til udlandet, så vi gik meget åbent ind til mødet med det formål at få afdækket, hvilke typer af projekter der er mulighed for et samarbejde om. Som mindre virksomhed er det et stort spring at tage til Norge, så mødet har givet os mulighed for at forventningsafstemme et eventuelt samarbejde med HENT. Det er bestemt en interessant virksomhed for os, siger Thomas Jensen, indehaver af MJ-BYG og fortsætter:

-        I Nordjylland bevæger byggeriet sig kun meget langsomt fremad. I de redegørelser, der er kommet frem, ligger kun omkring fem procent af de offentlige anlægsinvesteringer her. Vi skal derfor overveje, om vi vil søge længere ned i landet eller sejle med færgen tre timer til Norge, hvor de har mange store investeringsplaner. De har nogle andre spilleregler, som vi skal lære at kende, men vi har en forventning om, at loyalitet og kvalitet, som vi står for, er vigtige parametre for nordmændene.

Også Flemming Jensen, Business Unit Manager hos B6 Gruppen i Sæby, der laver specielle akustikløsninger til blandt andet produktions- og kontorbygninger, havde møde med HENT.

-        Mødet har været en chance for os til at præsentere os overfor en stor norsk virksomhed og vise vores produkter, og hvad vi er i stand til at levere af specialløsninger. Vi har kunder i Norge, men det er meget industrielt blandt andet inden for det maritime område. I Norge vil byggemarkedet derfor være et nyt, interessant marked for os, og vi har i dag fået skabt en ny spændende kontakt, siger Flemming Jensen.

Gode erfaringer med nordjyske leverandører
Katrine Skjerpan, international purchaser i HENT, var i Nordjylland for at komme i kontakt med nye, potentielle underleverandører til deres fremtidige byggeprojekter i Norge:

potentielle underleverandører til deres fremtidige byggeprojekter i Norge:

-        Vi er i et marked med stor konkurrence, og vi ser en mulighed i at købe ind fra udlandet, hvor prisen ofte er lavere, og produktionen af varer er større end i Norge. Vi har før været i Danmark på lignende besøg, som vi har god erfaring med. Efter de to dage sidder jeg tilbage med den opfattelse, at vi allerede har skabt nogle gode relationer. I samspil med leverandørerne har vi allerede fundet nogle projekter, som vi skal snakke mere om for at få et tilbud fra dem, som underleverandør til HENT AS. Jeg håber, at vi inden for kort tid vil få mulighed for at besøge virksomhederne for at se deres produktion, og hvor vi kan diskutere konkrete projekter nærmere, siger hun.

Møderne var arrangeret af Nordjysk Erhvervsfremstød Norge, som er en del af BusinessBroen NORGE-NORDDANMARK, der samler en række indsatser med mål om at fremme handlen og skabe flere samarbejdsrelationer med Norge. Nordjysk Erhvervsfremstød Norge har til formål at skabe forretningsrelationer særligt inden for den industrielle og maritime branche, men også byggeriet. Bag projektet står Brønderslev Erhverv og Turisme, Hjørring Erhvervscenter, Væksthus Nordjylland, Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune og Erhvervshus Nord.

-        Formålet med møderne er at få afstemt parternes forventninger til hinanden og skabe langsigtede relationer med et positivt udbytte for alle. HENT skal nu hjem og evaluere på møderne, og vi vil være med til at sikre, at der bliver arrangeret virksomhedsbesøg hos de nordjyske virksomheder, som HENT er interesseret i at indgå et videre samarbejde med, siger Ejvind Schiønning, konsulent i Nordjysk Erhvervsfremstød Norge.

Har du spørgsmål, så kontakt:

Bjarne Brodersen

 

Bjarne Brodersen
bbr@ehnj.dk
Tlf.: +45 20 32 05 08

 

Helle Duus Jørgensen

 

Helle Duus Jørgensen
hdj@aalborg.dk
Tlf.: +45 25 20 15 66