Du er her: Home Nyheder Nyhedsarkiv Stor interesse for DI-møde om Norge - 23. januar 2015

Share on: Follow on:

Stor interesse for DI-møde om Norge - 23. januar 2015

Af: John Nyberg
Publisert: 23. januar 2015

Udfordringerne og mulighederne på det norske marked blev ridset skarpt op på det netop afholdte gå-hjem-møde i Aalborg.

Stein-Erik Linna gav en spændende indsigt i de norske markedsforhold.

Stor interesse og spørgelyst skinnede klart igennem torsdag i fyraftenstimerne på Helnan Phønix Hotel i Aalborg, hvor Fremstillingsindustien, Træ- & Møbelindustrien, Industriens Arbejdsgivere i København samt Vikarbranchen i DI-regi stod bag et særdeles spændende og udbytterigt Gå-hjem-møde om udfordringerne på det norske marked.


Op mod 80 deltagere fra hele landet og fra virksomheder i brancherne var mødt frem. Interessen fra temaet havde vist sig så stor, at DI-konsulent Alexander Stangerup i sin indledning fastslog, at der snarest i den kommende tid afvikles yderligere to tilsvarende arrangementer, henholdsvis på Sjælland og Fyn.

På mødet fik deltagerne serveret en grundig analyse af det norske marked af Stein-Erik Linna, der er projektleder på Norgesprojektet i Vendsyssel, en partner i BusinesBroen Norge-NordDanmark. Han påpegede, at der store muligheder for handel med Norge, der har en stærk økonomi og behov for varer og ydelser. Uanset tidens lave oliepriser.

Men Stein-Erik Linna fastslog samtidig, at succes kræver en langsigtet og viljefast strategi med forståelse for de anderledes forhold omkring eksempelvis kultur, papirgang og arbejdsforhold, der gør sig gældende i Norge. Derfor er det klogt, at virksomheder, der vil ind i Norge, altid begynder med at søge professionel hjælp, anbefalede han.

Hvordan krav og regler for eksportdokumenter til Norge skal håndteres, blev efterfølgende ridset op af Eksportkonsulent Anette Suhr Rasmussen, DI Markedsudvikling. Hun kom også ind på, hvordan der opnås en nemmere toldbehandling af varer til midlertidig indførsel i Norge.

Efterfølgende stod et virksomhedspanel bestående af Mega Flex A/S, Pareta ApS og Rolighed-Humania frem med råd og egne erfaringer fra Norge. Samtidig var det tydeligt på de spørgsmål og kommentarer, der kom fra tilhørerne, at mange af dem også havde gjort sine erfaringer med Norge.

Alt i alt tegnede arrangementet et billede at et norsk marked med et stort potentiale. Uanset tidens lave oliepriser. I den kommende tid skal Norge investere milliardbeløb i blandt andet infrastruktur, energibesparende teknologi, byggeri og fiskeindustri. Hjemmesiden Businessbroen byder på en række links med henblik på det norske marked. I den forbindelse tilbød erhvervskonsulent Helle Duus Jørgensen, Business Aalborg ved kontakt at knytte forbindelser til assistance.

 

Har du spørgsmål, så kontakt:

Bjarne Brodersen

 

Bjarne Brodersen
bbr@ehnj.dk
Tlf.: +45 20 32 05 08

 

Helle Duus Jørgensen

 

Helle Duus Jørgensen
hdj@aalborg.dk
Tlf.: +45 25 20 15 66