Du er her: Home Nyheder Skagerrak Business Summit 2018 satte rekord

Share on: Follow on:

SKAGERRAK BUSINESS SUMMIT 2018 SATTE REKORD

På dette års Skagerrak Business Summit satte vi fokus på tre brancher på tværs af Skagerrak – det maritime, energi og IKT. Nordsøen Oceanarium samt 142 danske og norske erhvervsfolk dannede rammen for en flot kulisse. Det var en særdeles inspirerende og udbytterig dag med over 25 dygtige engagerede oplægsholdere, som alle delte sin specifikke branche- og ekspertviden med alle deltagerne.

Formålet med konferencen var at skabe og udvide deltagernes netværk og at blive opdateret på den nyeste brancheviden inden for udvikling og forskning i Danmark og Norge. Vi er glade, stolte og rigtigt godt tilfredse med, at Skagerrak Business Summit 2018 er afsluttet med stor succes. Dette års konference viser fortsat et stort potentiale for et samarbejde på tværs af Skagerrak - og at vi i fællesskab kan klare det meste.

Matchmaking, det nye sort

Skagerrak Business Summit satte udover vidensdeling stort fokus på opbygning af forretningsrelationer på tværs af Skagerrak, hvor temaet ”Connectivity” var sat i højsædet. Via vores nye matchmaking-setup kunne man under konferencen komme i kontakt med potentielle kunder og samarbejdspartnere på hele syv forskellige måder. Deltagerne modtog det nye setup med stor begejstring, hvor gangene var linet op med 30 forskellige stationer, hvor 3 x 20 minutters-møder kunne finde sted. Senere til netværksmiddagen, foran det store Oceanarium og klumpfiskene, blev deltagerne, af AaB-speaker og VisitAalborgs Cruise manager Lars Bech, stærkt opfordret af til at bytte pladser flere gange til den stemningsfyldte ”Benny Hill Theme song”.

Der var i øvrigt mht. programmet fokus på fri bevægelighed ift. at vælge spor, sessioner og matchmaking-partnere. Vi blev under konferencen bekræftet i, at matchmaking styrkede deltagernes muligheder for at knytte forbindelse til virksomheder på den anden side af Skagerrak. 76% fik vekslet mellem 6 og 30 visitkort i løbet af konferencen.

IoT, kunstig intelligens, autonome skibe og nye energiformer

Hele dagen centrerede sig omkring samarbejde, deling af ekspertise og kompetencer på tværs af Skagerrak, hvor både norske og danske oplægsholdere gav deltagerne et indblik i, hvad der rør sig i henholdsvis Norge og Nordjylland inden for de tre sektorer.

Niels Duedahl, topchef for energivirksomhederne SE og Eniig, gjorde os introvis via en særdeles energifyldt og inspirerende præstation klogere omkring tidens reelle "trusler" og muligheder indenfor digitalisering. Der er ingen tvivl om, at digitaliseringen er en megatrend, som kun vokser sig større og er kommet for at blive.  

IKT

Under IKT blev deltagerne draget på en rejse ind i bl.a. kunstig intelligens, udviklingen af IoT-løsninger, og hvordan disse anvendes til kundeservice. Desuden hvorledes sensor data påvirker forskellige brancher fx indenfor sundhed, landbrug og industri.

Det maritime spor

På det maritime spor blev vi bl.a. introduceret for autonome maritime løsninger, europæisk shipping, nye maritime tendenser, færgeområdet og elektrificering af skibe. Blandt oplægsholderne kunne man høre om Kongsberg Maritimes pionerprojekt Yara Birkeland, der er verdens første autonome og elektriske skib, som automatisk kan laste, losse og navigere uden hjælp fra en besætning. Autonome maritime løsninger vil på sigt øge produktiviteten, lette logistikken og sikre en højere sikkerhed.

Energi

Under Energi kunne man blive opdateret på den nyeste viden indenfor fremtidens energimuligheder i DK vs. NO. Blandt oplægsholderne kunne man få en bredere indsigt i Power-to-X, offshore vindenergi, hydrogenproduktion, elektrolyse og bølgekraft på tværs af Skagerrak.

Sammen står vi stærkest

Erhvervskonferencen var koordineret og planlagt til mindste detalje i samspil mellem en række norske og danske samarbejdspartnere, herunder BusinessBroen, Hjørring Erhvervscenter, House of Energy, MARCOD, BrainsBusiness, Business Region Kristiansand, Digin, GCE NODE, Maritimt Forum, Næringsforeningen, NHO Agder samt Innovasjon Norge. Formålet er at styrke samarbejdet på tværs af Skagerrak gennem vidensdeling og netværk.

Vi vil i BusinessBroen gerne takke alle vores samarbejdspartnere, deltagere - og ikke mindst oplægsholdere for jeres fantastiske engagement. Vi ses i 2019!

Har du spørgsmål, så kontakt:

Bjarne Brodersen

 

Bjarne Brodersen
bbr@ehnj.dk
Tlf.: +45 20 32 05 08

 

Helle Duus Jørgensen

 

Helle Duus Jørgensen
hdj@aalborg.dk
Tlf.: +45 25 20 15 66